Stiri

Avertisment de la Cambridge privind apogeul catastrofelor din lume: Vin zile negre pentru 2 miliarde de oameni

4
min
10/8/2022

Experții arată că regiunile din întreaga lume cu căldură extremă vor acoperi un teritoriu care va cuprinde două miliarde de oameni, încă din anul 2070.

Un nou studiu, condus de către oamenii de știință de la Universitatea Cambridge din Marea Britanie și publicat pe 1 august 2022 în revista Proceedings of the National Academy of Sciences, dă un avertisment serios întregii lumi privind apogeul schimbărilor climatice.

Cercetătorii susțin că încălzirea globală ar putea declanșa un război nuclear, o criză financiară și catastrofe climatice majore la nivelul unei extincții încă din anul 2070, ce vor afecta 2 miliarde de oameni de pe tot globul.

Citește și: ANALIZĂ De ce istoria nu se repetă și când vine vorba de climă?

În condițiile în care temperaturile globale continuă să crească, studiul avertizează că ne apropiem periculos de mult de sfârșitul unei clime propice vieții pe Pământ, potrivit Daily Mail.

Citește și: ANALIZĂ Soarele invizibil de pe acoperiș

Experții arată că regiunile din întreaga lume cu căldură extremă vor acoperi un teritoriu care va cuprinde două miliarde de oameni, încă din anul 2070. Pe baza constatărilor lor, experții cer autorităților să înceapă pregătirea pentru astfel de evenimente catastrofale.

Sursa foto: Flickr