Solutii

Trei proiecte fotovoltaice au intrat în portofoliul OMV Petrom

1
min
11/6/2024

Compania OMV și-a propus să reducă amprenta de carbon din proiectele pe care le derulează și a alocat un buget însemnat pentru investiții în energie regenerabilă

Societatea OMV Petrom, liderul producției de energie din sud-estul Europei, își intensifică colaborarea cu Renovatio prin achiziționarea a 50% din trei proiecte fotovoltaice însumând 130 MW, potrivit jurnaldesustenabilitate.ro.

„Reducerea amprentei de carbon, atât a noastră, cât și a clienților noștri, este esențială în strategia noastră. Aproximativ o treime din cele 11 miliarde de euro pe care le vom investi până în 2030 vor fi destinate proiectelor cu emisii reduse sau zero de carbon”, a declarat Christina Verchere, CEO al OMV Petrom.

Această tranzacție se adaugă celei anunțate la începutul anului privind achiziționarea a 50% din acțiunile Electrocentrale Borzești, care operează proiecte regenerabile cu o capacitate totală de circa 1 GW.

Proiecte conectate la rețeaua națională

Finalizarea tranzacțiilor este așteptată în a doua jumătate a anului 2024, după îndeplinirea anumitor condiții. Valoarea achiziției rămâne confidențială. Aceste noi proiecte sunt deja conectate la rețeaua națională de transport a energiei electrice.

„Suntem bucuroși să extindem parteneriatul nostru cu OMV Petrom, vizând tranziția energetică și o economie sustenabilă, bazată pe inovație și tehnologii ecologice. Energia verde generată prin proiectele noastre comune este un pas crucial către un viitor aliniat cu obiectivele globale de mediu”, a spus Aurel Arion, CEO Renovatio.

Proiectele vor fi dezvoltate, construite și operate în colaborare cu Renovatio, urmând ca până în 2030, partenerii să dețină împreună o capacitate instalată de peste 1,1 GW.