Smart City

Transport verde între Bucureşti şi Snagov

3
min
6/7/2023

Nicuşor Dan a anunţat achiziţia a şapte microbuze.

Transportul care leagă Capitala de comunele de la periferie va fi mai verde, după ce Primarul Municipiului Bucureşti, Nicuşor Dan, a semnat achiziţia a şapte microbuze electrice.

Microbuzele vor costa peste 10 milioane de lei şi vor fi folosite între Bucureşti şi Snagov, a anunţat edilul Capitalei.

„Cumpărăm noi mijloace de transport electrice, nepoluante, cu fonduri din PNRR: am semnat contractul de finanțare cu Ministerul Dezvoltării pentru achiziția a şapte microbuze electrice, în valoare totală estimată de 10.251.522,75 lei (inclusiv TVA)”, a scris Nicuşor Dan pe pagina sa de Facebook.

„Proiectul, realizat de Municipiul București și Comuna Snagov, răspunde nevoilor identificate la nivelul comunelor partenere și urmărește îmbunătățirea transportului public de călători la nivel periurban”, a adăugat acesta.

„Obiectivul general al proiectului este asigurarea unui serviciu accesibil, eficient și ecologic de transport public de călători și îmbunătățirea condițiilor pentru utilizarea modurilor nemotorizate de transport în zona administrativă a parteneriatului constituit, în vederea reducerii emisiilor de echivalent CO2 (n.r. - dioxid de carbon) din transport”, a mai spus primarul.

Foto: Freepik