Stiri

Tanczos Barna: 20.000 de români vor putea instala panouri fotovoltaice, prin finanțare de la AFM

3
min
18/10/2022

Ministrul Mediului a mai precizat că, în următoarele două luni, programul trebuie să fie pregătit pentru 2023, pentru a putea fi extins.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a vorbit, la Antena 3, despre programul „Casa Verde Fotovoltaice”, un program prin care românii își pot achiziționa aceste panouri solare extrem de importante în această perioadă.

Oficialul a anunțat: „20.000 de români deja au primit vestea bună, că vor putea instala aceste panouri fotovoltaice, prin finanțare de la AFM”. „Pentru prima dată în istorie, zeci de mii de familii vor avea posibilitatea să producă energie electrică în regie proprie”, a mai spus Barna.

„Anul trecut au fost depuse în decembrie și ianuarie, practic, anul trecut și anul acesta, 45.000 de dosare la AFM. Agenția a început evaluarea acum 3 luni, suntem la 20.000 de dosare evaluare aprobate. Asta înseamnă că 20.000 de români deja au primit vestea bună, că vor putea instala aceste panouri fotovoltaice, prin finanțare de la AFM.

Atât noi, cât și celelalte instituții au cerut distribuitorilor să urgenteze și să faciliteze racordarea acestor consumatori, care, în sfârșit, produc și consumă la rețeaua națională. Vor exista, cu siguranță, și controale pe această temă declanșate de ANRE și prin acest lucru, practic, pentru prima dată în istorie, zeci de mii de familii vor avea posibilitatea să producă energie electrică în regie proprie”, a afirmat Tanczos Barna.

Tanczos Barna a mai precizat că, în următoarele două luni, programul trebuie să fie pregătit pentru 2023, pentru a putea fi extins, în contextul în care cererea a crescut foarte mult.

Sursa foto: PxHere