Stiri

Tanczos Barna anunță un buget de 83,7 milioane de euro din PNRR pentru o reţea naţională de centre de colectare a deşeurilor voluminoase

7
min
19/8/2022

Ministrul Mediului spune că va fi finanţată construirea a 15 astfel de centre, două pentru Bucureşti-Ilfov şi celelalte pentru marile oraşe din ţară şi sistemul va fi completat de peste 500 de centre de colectare pentru localităţi mai mici.

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor a alocat 83,7 milioane de euro din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) pentru construcţia de centre integrate de colectare separată prin aport voluntar destinate aglomerărilor urbane, a anunţat, miercuri, ministrul de resort Barna Tanczos.

Citește și: FOTO Parcul Regele Mihai, afectat de secetă, abandonat de Primăria Capitalei

"Depozitarea corectă şi reciclarea deşeurilor provenite din construcţii este una dintre cele mai mari provocări pentru marile aglomerări din România. Pentru a sprijini autorităţile locale, am alocat o finanţare de 83,7 milioane de euro din PNRR pentru construcţia de centre integrate de colectare separată prin aport voluntar destinate aglomerărilor urbane. Astăzi ne-am consultat cu reprezentanţii autorităţilor locale în care vor fi construite aceste centre de colectare.

Citește și: Pentru cele peste 15.000 de PET-uri și doze de aluminiu colectate de participanții la Electric Castle, Lidl România donează 200.000 de lei pentru renovarea castelului Bánffy din Bonțida

Finanţăm construirea a 15 astfel de centre, două pentru Bucureşti-Ilfov şi celelalte pentru marile oraşe din ţară şi sistemul va fi completat de peste 500 de centre de colectare pentru localităţi mai mici", a anunțat Tanczos Barna pe pagina sa de Facebook.

Potrivit ministrului Mediului, scopul implementării acestui proiect este ca populaţia să aibă un loc unde poate preda în mod voluntar deşeurile care nu sunt colectate de operatori, respectiv: deşeurile din construcţii, mobiliere vechi, deşeuri biodegradabile, deşeuri periculoase şi anvelopele uzate. În plus, platformele mari vor fi dotate cu echipamente pentru pregătirea revalorificării şi reciclării deşeurilor voluminoase.

Tanczos Barna a spus că Ghidul de finanţare va fi finalizat "în curând", după care va fi lansat apelul de proiecte.

Sursa foto: Facebook/ Tanczos Barna