Stiri

Sute de hectare din Delta Dunării, distruse de incendii provocate. Plângere la Poliție

3
min
2/11/2022

În incendiile din ultima perioadă au fost distruse sute de hectare de vegetaţie, iar guvernatorul Rezervaţiei a menţionat că aceste evenimente au fost provocate.

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a sesizat organele de anchetă cu privire la provocarea incendiilor din Deltă, acestea fiind primele sesizări pe acest subiect făcute de instituţie la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Tulcea, potrivit guvernatorului Gabriel Marinov.

Incendierile în rezervaţie, interzise

În incendiile din ultima perioadă au fost distruse sute de hectare de vegetaţie, iar guvernatorul Rezervaţiei a menţionat că aceste evenimente au fost provocate.

"Ele sunt provocate de crescătorii de animale pentru a mâna animalele într-o anumită zonă şi pentru reîmprospătarea vegetaţiei. Anul acesta, deşi vegetaţia pare verde, ea este complet uscată, iar capacitatea de ardere a vegetaţiei din interiorul deltei e mult mai mare decât în anii trecuţi, ceea ce face mult mai uşoară propagarea flăcărilor pe suprafeţe mai întinse. Ne aşteptăm în iarna aceasta la multe asemenea evenimente", a declarat, pentru Agerpres, Marinov.

El a menţionat că a sesizat IPJ după incendiile semnalate în zona Ilgani şi, săptămâna trecută, în apropierea oraşului Sulina.

"Incendierile în interiorul rezervaţiei sunt interzise. Ele se fac în mediu controlat doar în interiorul amenajărilor. Ele sunt însă întâlnite de sute de ani, vegetaţia uscată fiind îndepărtată prin această practic. În prezent însă lucrul acesta este interzis", a mai spus guvernatorul Rezervaţiei.

Sursa foto: Pixnio