Stiri

Tánczos Barna dă asigurări că, datorită PNRR, până la sfârşitul anului 2026 vom avea 56.700 ha de păduri noi

4
min
25/5/2022

Ministrul Mediului spune că a fost alocat un buget de 730 milioane de euro pentru păduri prin PNRR.

Ministrul Mediului Tánczos Barna spune că a fost alocat un buget de 730 milioane de euro pentru păduri prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi că până la sfârşitul anului 2026 vom avea 56.700 ha de păduri noi.

„România are nevoie de păduri noi, de păduri sănătoase, pentru că acestea reprezintă cea mai puternică armă în lupta împotriva schimbărilor climatice. De aceea, am alocat un buget de 730 milioane de euro pentru păduri prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă”, a scris marţi pe Facebook Tánczos Barna.

Acesta spune că au fost pregătite două scheme de ajutor, una pentru păduri noi şi una pentru reîmpăduriri.

Citește și: Cât poluează un avion pe ruta București - Cluj?

„Comisia Europeană a aprobat acum schema de ajutor de stat pentru regenerarea pădurilor degradate. Am pus bazele acestei scheme printr-o lege încă din anul 2020, iar acum se deschide posibilitatea finanţării prin PNRR.

Avem, în sfârşit, un instrument puternic în lupta împotriva degradării terenurilor forestiere, prin care putem impulsiona reîmpăduririle.

Citește și: Industria băuturilor se plânge că planurile Comisiei Europene afectează reciclarea sticlelor de plastic

Proprietarii de stat şi privaţi pot primi granturi directe pentru refacerea pădurilor afectate în urma incendiilor forestiere, a fenomenelor meteorologice nefavorabile care pot fi asimilate unei calamităţi naturale, a infestărilor cu organisme dăunătoare sau a evenimentelor catastrofale”, susţine ministrul Mediului.

Acesta anunţă că până la sfârşitul anului 2026 România va avea 56.700 ha de păduri noi. „Avem pregătite ghidurile de finanţare şi în curând le lansăm în consultare publică pentru a porni campania de împăduriri”, a mai adăugat Tánczos Barna.

Sursa foto: Facebook/ Tánczos Barna