Stiri

Stațiile de autobuz din Constanța și Mamaia, dotate cu scrumiere stradale pentru colectarea selectivă a chiștoacelor

3
min
23/9/2020

Peste o tonă de mucuri de țigară au fost colectate selectiv și valorificate energetic în București și Iași, cu zero impact asupra mediului.

Stațiile de autobuz din Constanța și Mamaia au fost dotate pentru fumători cu scrumiere stradale special create pentru colectarea selectivă a mucurilor de țigară. Campania British American Tobacco în parteneriat cu Primăria Municipiului Constanța și Green Academy, invită cetățenii să facă o alegere responsabilă privind protejarea mediului și a comunității. În cadrul aceleiași campanii, peste o tonă de mucuri de țigară au fost colectate selectiv și valorificate energetic în București și Iași, cu zero impact asupra mediului, o premieră pentru România, potrivit companiei. ALEGE ASUMAT UN ORAȘ CURAT este o campanie căreia i se alătură și Constanța și sperăm că urmează și alte orașe din țară.

"Ne bucurăm că am putut dezvolta acest proiect împreună cu toți partenerii. Responsabilizarea comunităților locale este o prioritate pentru noi, Green Academy. Ne plac provocările, iar implicarea în educarea oamenilor este una dintre acestea. Suntem convinși că schimbarea se realizează în timp, dar avem toată determinarea să contribuim ca asta să se întâmple cât mai repede. Infrastructura de colectare joacă un rol cheie pentru atingerea acestui obiectiv, iar noi vom continua să sprijinim dezvoltarea acesteia". – Vlad Moise – Marketing & Project Manager Green Academy.

Fumătorii din Constanța și din Mamaia sunt invitați să arunce chiștoacele de țigară în scrumiere de exterior speciale, prin exprimarea unor preferințe personale specifice litoralului precum „ochelari de soare sau ochelari de scuba”, ”prosop sau șezlong” sau ”bere blondă sau bere brună”.

Aceste preferințe personale reprezintă, de fapt, o alegere mult mai importantă, anume aceea de a proteja mediul înconjurător și comunitatea. Acest gest simplu are un impact semnificativ asupra felului în care arată orașele și asupra mediului în ansamblul său. Mucurile de țigară vor fi colectate selectiv, transportate la stația de sortare de unde sunt transmise împreună cu alte deșeuri valorificabile energetic către fabricile de ciment. Datorită compoziției, mucurile de țigară vor arde în totalitate, filtrele performante ale incineratorului blocând degajarea în atmosferă a oricăror gaze nocive.