Municipalitatea de pe Timiș și Sebeș cumpără insule ecologice digitalizate pentru colectarea selectivă a deșeurilor, după ce proiectul depus la Ministerul Mediului a primit undă verde la finanțare.
Colectare digitalizată
La peste 1,2 milioane de lei se ridică finanțarea obținută de Primăria Caransebeș, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, pentru proiectul „Insule ecologice digitalizate pentru gestionarea deșeurilor în municipiu.”
Poți citi și: Proiectul unei mine australiene de cărbune, blocat de Guvern din motive ecologice. Totuși, este mai degrabă o excepție (https://www.greennews.ro/article/proiectul-unei-mine-australiene-de-carbune-blocat-de-guvern-din-motive-ecologice-totusi-este-mai-degraba-o-exceptie)
Prin acest proiect vor fi achiziționate 25 de insule ecologice supraterane încasetate, cu cinci containere de câte 1,1 metri cubi fiecare, pentru fracțiile: deșeuri biodegradabile, reziduale, deșeuri de plastic și metal, de sticlă, carton și hârtie.
Noile structuri de colectare a deșeurilor vor fi digitalizate și vor putea aduna și date cu privire la nivelul de colectare a deșeurilor. Cu alte cuvinte, în momentul aruncării gunoiului, caransebeșenii vor fi identificați în baza cardului de acces, iar sistemul va contoriza exact cantitatea de gunoi aruncată. Potrivit reprezentanților Primăriei Caransebeș, fiecare insulă va deservi minimum 200 de locuitori.
foto: Pexels/Matthis Volquardsen