Smart City

Campania "Schimba PET-ul cu biletul", un real succes

2
min
14/6/2021

La o lună de la lansarea campaniei, aproximativ 980 de bilete de autobuz gratuite, cu peste 55% mai multe decât în cadrul ediției pilot, au fost oferite de către voluntari locuitorilor din Constanța.

Asociația Act for Tomorrow anunță că ultima ediție a campaniei „Schimbă PET-ul cu biletul” a reprezentat un real succes, înregistrându-se un nou record!

Astfel, la o lună de la lansarea campaniei, aproximativ 980 de bilete de autobuz gratuite, cu peste 55% mai multe decât în cadrul ediției pilot, au fost oferite de către voluntarii Act for Tomorrow locuitorilor din Constanța, care s-au prezentat în cursul zilei de vineri la cele cinci stații CTBus cu deșeurile colectate. Costul biletelor oferite pe parcusul campaniei este acoperit în totalitate de către partenerii privați din campanie, Kaufland Romania și Green Ambalaje.

Aceasta este încă o dovadă privind necesitatea inițiativelor de acest gen, care adună la aceeași masă toți actorii - societatea civilă, autorități, companii private și cetățeni promovând activ un comportament responsabil față de mediu.

In fiecare vineri, până la sfârșitul lunii iunie, oamenii sunt invitati în stațiile Far; Gară CFR; Poarta 2 Port – Tribunal; Cap de linie Tomis Nord (Cireșica) și City Park Mall, unde voluntarii prietenoși Act for Tomorrow îi vor aștepta pentru a le oferi bilete gratuite de autobuz în schimbul deșeurilor colectate separat.

De asemenea,  deșeurile pot fi colectate și în celelalte zile ale săptămânii, la automatele de reciclare din parcările tuturor magazinelor Kaufland din Constanța. În schimbul celor 5 deșeuri colectate (PET, doze de aluminiu, sticlă) se va primi un bon, care poate prezentat în fiecare vineri din luna iunie în stațiile menționate mai sus, pentru a primi un bilet de autobuz gratuit.

Campania „Schimbă PET-ul cu biletul”, este inițiată de Asociația Act for Tomorrow și Primăria Constanța, cu sprijinul echipei Kaufland Romania, Constanța - Capitala Tineretului din România 2021-2022 și Green Ambalaje și parte a programului “Acționăm pentru Ape!” și a programului național “Vinerea Verde”, lansat de Ministerul Mediului, Apelor si Pădurilor din România.