Stiri

Șefa OMV Petrom crede că economiade energie nu înseamnă privare, ci mici ajustări de consum

7
min
28/11/2022

Ea a subliniat că necesitatea de eficienţă energetică este mai pronunţată acum decât oricând.

Șefa OMV Petrom crede că economia de energie nu înseamnă privare, ci mici ajustări de consum

Economia de energie nu înseamnă ca oamenii să fie privaţi de electricitate, ci să fie conştienţi că este nevoie de mici modificări în comportamentele din casele lor şi de achiziţia unor aparate eficiente, a afirmat, joi, Christina Verchere, CEO al OMV Petrom, într-un mesaj transmis în cadrul Forumului România Eficientă.

Conştientizare

"Vreau să evidenţiez îmbunătăţirile din ultimii trei ani în ceea ce priveşte cultura eficienţei energetice şi a renovării şcolilor publice de pe teritoriul României. Mesajul nostru consistent a fost de la început că economisirea energiei este un mod direct de a proteja mediul înconjurător şi de a reduce facturile la energie.

Atât pentru gospodării, cât şi pentru companii, faptul de a şti cum să economisească energie într-un fel inteligent a devenit un instrument pentru a creşte viabilitatea economică şi pentru a ajuta eforturile ţării de a trece la o economie cu emisii reduse", a spus Verchere.

Ea a subliniat că necesitatea de eficienţă energetică este mai pronunţată acum decât oricând.

"Până la urmă, economia de energie nu înseamnă privare, ci conştientizare, informare şi dorinţa de a face mici ajustări în comportamentele din casele noastre şi de investiţii mici în aparate mai eficiente", a arătat reprezentanta OMV Petrom.

Renovarea clădirilor, esențială

Verchere a arătat că o direcţie foarte importantă pentru eficienţa energetică este reprezentată de investiţiile în renovarea caselor, a clădirilor publice, a spaţiilor comerciale.

"La România Eficientă, conceptul este că şcolile publice reprezintă cel mai bun loc de a începe eficientizarea, deoarece renovarea majoră a şcolilor duce la economisirea unei cantităţi masive de energie, precum şi la crearea unui mediu la confortabil de a învăţa, atât pentru elevi, cât şi pentru profesori. De asemenea, are impact şi asupra tinerei generaţii, de care depinde succesul procesului de tranziţie energetică", a completat ea.

OMV Petrom a anunţat că susţine cu patru milioane de euro o nouă etapă a programului România Eficientă, lansat împreună cu Energy Policy Group, prin care două unităţi de învăţământ din Ovidiu (judeţul Constanţa) şi Drobeta-Turnu Severin (judeţul Mehedinţi) vor fi reabilitate şi modernizate pentru a fi aduse la un standard de consum de energie aproape zero (nZEB).

Prima fază a programului a inclus renovarea la standarde nZEB a două şcoli publice din Ploieşti şi Băicoi.

Sursa foto: Facebook/ OMV Petrom