CSR

SAGA, primul festival Zero Waste to Landfill din România cu ajutorul Green Corporation

4
min
6/7/2023

SAGA Festival, cel mai mare festival din Bucureşti, va avea ca misiune o ediţie „Zero Waste to Landfill” în ediţia din 2023.

Cele trei zile de festival vor pune la dispoziţie participanţilor posibilitatea de a avea un comportament prietenos cu mediul, dar şi un line-up cu peste 100 de artişti, printre care, în premieră în România, Lil Nas X, Wiz Khalifa, Mochakk şi Franky Wah.

Evenimentul va avea loc între 23-25 iunie pe Aeroportul Romaero din Bucureşti şi are ca scop reciclarea sau valorificarea tuturor deşeurilor generate în cadrul festivalului, cu ajutorul Green Corporation. Grupul de companii include OIREP-ul Greenpoint, firma de colectare, sortare, tratare şi reciclare a deşeurilor Green Pack şi firma de consultanţă de mediu şi resurse umane Green Unit.

Deseurile generate în cadrul festivalului vor fi colectate separat, se vor transporta în staţia de sortare Green Pack, iar mai apoi se vor recicla sau valorifica.

Nu doar deşeurile de ambalaje vor fi reciclate, ci şi fracţia organică, care va fi transportată de la eveniment pentru a fi valorificată sau transformată în compost.

Pentru a reduce amprenta de carbon, deşeurile se vor colecta cu flota auto electrică a Green Pack.

Participanţii la eveniment sunt încurajaţi să colecteze deşeurile separat, să le arunce în zonele special amenajate şi să vină la eveniment cu trotinete, biciclete, mijloace de transport în comun sau cu mai multe persoane în aceeaşi maşină, folosind aplicaţii de ride-sharing.

Potrivit unui comunicat transmis de organizatori, vânzătorii de alimente şi băuturi din cadrul evenimentului vor folosi produse locale şi prietenoase cu mediul.

Alături de retailer-ul Carrefour, GreenPoint va avea în festival mai mulți „waste warriors”, care vor face surprize participanţilor, încurajând un stil de viață prietenos cu mediul în fiecare zi.

Program Festival SAGA 2023

Programul celor trei zile de festival este împărţit după cum urmează:

Vineri: Lil Nas X, Skrillex, Adriatique, Nina Kraviz, Richie Hawtin, Melanie C, Delia, Franky Wah, 999999999, Gordo, Hector Oaks, Hitty, Paula Temple

Sâmbătă: Elley Duhé, Fisher, Robin Schulz, Gabry Ponte, Hot Since 82, Ida Engberg, Joel Corry, Justus, Paco Osuna, Subcarpați

Duminică: Wiz Khalifa, Alan Walker, Tale of Us, Adam Beyer, B.U.G. Mafia, I Hate Models, Kevin De Vries, Mochakk, Sickick, Spike, Vintage Culture.

Artiștilor menționați li se alătură DJi din scena locală de EDM, tehno și house.