Solutii

Romsilva va planta 23 de milioane de puieți forestieri

2
min
27/3/2024

Romsilva își propune să regenereze natural aproximativ 10.000 de hectare.

În cadrul campaniei de împăduriri de primăvară, în fondul forestier proprietatea publică a statului, Regia Națională a Pădurilor - Romsilva are planificat să planteze 23 de milioane de puieți forestieri și să regenereze natural peste 6.400 de hectare, iar prin lucrări de împăduriri, alte 2.600 de hectare.

În ultimii cinci ani, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a reușit să regenereze 72.330 de hectare din fondul forestier proprietate publică a statului, din care 48.604 hectare prin regenerare naturală și 23.726 hectare prin lucrări de împăduriri. Pentru toate aceste lucrări de regenerare, împădurire, refacere și completare, au fost utilizați aproximativ 132 milioane de puieți forestieri, produși în pepinierele silvice proprii, transmite Focus Energetic.

Ziua Națională a Pădurilor, celebrată în data de 25 martie, este o sărbătoare instituită acum șapte ani cu scopul de a sensibiliza asupra gestionării, conservării și dezvoltării durabile a tuturor tipurilor de păduri, în beneficiul generațiilor prezente și viitoare. În cadrul "Lunii plantării arborilor", care se desfășoară între 15 martie și 15 aprilie în fiecare an, Romsilva desfășoară campania de împăduriri de primăvară, plantând 23 de milioane de puieți forestieri și regenerând natural peste 6.400 de hectare, iar artificial, prin lucrări de împăduriri, alte 2.600 de hectare.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane de hectare de păduri, reprezentând aproximativ 48% din totalul pădurilor din țară, și furnizează servicii silvice pentru aproximativ un milion de hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate.

Toate pădurile proprietatea publică a statului sunt certificate conform standardelor internaționale de management forestier.

Foto: Romsilva