Stiri

Aproape jumătate dintre tinerii din întreaga lume spun că anxietatea schimbărilor climatice le afectează viața

3
min
2/5/2022

Un studiu global a constatat că tinerii denotă „o suferință psihologică profundă” din cauza schimbărilor climatice și a inacțiunii guvernamentale cu privire la criză.

Aproximativ 45% din cei 10.000 de tineri chestionați din 10 țări în cadrul studiului, publicat marți, au declarat că anxietatea și suferința din cauza crizei climatice le afectează viața de zi cu zi și capacitatea de a funcționa, conform CNBC.

Trei sferturi dintre respondenții cu vârste între 16 și 25 de ani au considerat că „viitorul este înspăimântător”, în timp ce 64% dintre tineri au spus că guvernele nu fac suficient pentru a evita o criză climatică.

De fapt, aproape două treimi dintre tineri s-au simțit trădați de guverne și 61% au spus că guvernele nu le protejează pe ele, nici planeta, nici generațiile viitoare.

Studiul, despre care se spunea că este prima cercetare la scară largă de acest gen, a fost condus de academicieni de la Universitatea Bath din Marea Britanie și de la Stanford Center for Innovation in Global Health. Este în curs de evaluare inter pares în jurnalul The Lancet Planetary Health.

„Astfel de niveluri ridicate de suferință, impact funcțional și sentimente de trădare vor avea un impact inevitabil asupra sănătății mintale a copiilor și tinerilor”, au avertizat autorii studiului.

Ei au adăugat că, deși anxietatea climatică nu poate constitui o boală mintală în sine, „realitățile schimbărilor climatice, alături de eșecurile guvernamentale de a acționa, sunt factori de stres cronici, pe termen lung și potențial inevitabili; condiții în care problemele de sănătate mintală se vor agrava. ”

Caroline Hickman, cercetător de la University of Bath Climate Psychology Alliance și co-autor al studiului, a declarat că anxietatea în rândul copiilor a fost o „reacție complet rațională, având în vedere răspunsurile inadecvate la schimbările climatice pe care le văd de la guverne”.

În plus, Liz Marks, lector universitar de la Universitatea din Bath și un alt co-autor al studiului, a spus că este „șocant să auzi cum atât de mulți tineri din întreaga lume se simt trădați de cei care ar trebui să-i protejeze . ”

„Acum este momentul să înfruntăm adevărul, să ascultăm tinerii și să luăm măsuri urgente împotriva schimbărilor climatice”, a adăugat ea.

Tinerii din țările sudice și-au exprimat mai multă îngrijorare cu privire la criza climatică, 92% din tinerii din Filipine descriind viitorul drept „înspăimântător”. Cu toate acestea, 81% dintre tinerii chestionați în Portugalia și-au exprimat, de asemenea, acest nivel de îngrijorare, cea mai mare rată dintre țările din Nordul Global incluse în studiu. Portugalia a înregistrat o creștere a incendiilor în ultimii ani, pe fondul temperaturilor mai ridicate.

Separat, datele publicate la sfârșitul lunii august de compania britanică de cercetare a pieței Ipsos Mori au constatat că îngrijorarea publicului cu privire la schimbările climatice și poluare a ajuns la niveluri record. Acest lucru s-a bazat pe un studiu efectuat pe mai mult de 1.000 de adulți din Marea Britanie, care a constatat că 38% dintre cei cu vârsta peste 55 de ani au fost susceptibili să ridice îngrijorări cu privire la mediu, comparativ cu 24% dintre britanicii cu vârste cuprinse între 18 și 34 de ani.