Stiri

România, țara „platformelor” ilegale de gunoi: un brașovean a împrejmuit un teren și a strâns acolo tone de deșeuri și rable

7
min
9/9/2022

Aproximativ 5.000 de kilograme de deşeuri şi 7 autovehicule scoase din uz au fost identificate pe terenul unui braşovean din Dumbrăviţa.

Acest lucru a fost descoperit în cadrul unor verificări întreprinse de poliţişti ai Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi comisari ai Gărzii de Mediu Braşov, în cauză fiind deschis un dosar penal.

Teren de 3.500 mp, cinci tone de deșeuri, șapte rable

"În fapt, la data de 7 septembrie, în cadrul unui plan de acţiune al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov privind regimul substanţelor şi al deşeurilor periculoase, poliţiştii braşoveni, în colaborare cu reprezentanţi ai Gărzii de Mediu Braşov, au identificat, în extravilanul localităţii Dumbrăviţa, o suprafaţă de teren împrejmuită, de aproximativ 3.500 metri, pe care erau depozitate deşeuri şi mai multe autovehicule scoase din uz, fără respectarea normelor legale. În continuarea cercetărilor, a fost identificat proprietarul terenului, acesta fiind un bărbat, în vârstă de 53 ani, din localitatea Sânpetru şi a fost indisponibilizată cantitatea de circa 5.000 kg deşeuri şi 7 autovehicule scoase din uz, urmând ca acestea să fie eliminate, conform legislaţiei în vigoare", se arată într-un comunicat remis, joi, de IPJ Braşov.

Citește și: Seceta din Europa, cea mai gravă din ultimii 500 de ani, potrivit Comisiei Europene

Cercetat și pentru incendieri

Poliţişti din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Braşov continuă cercetările în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de "incendierea oricărui tip de deşeu şi/sau substanţă sau obiect", faptă prevăzută şi pedepsită de O.U.G. nr. 92/2021 privind regimul deşeurilor.

Citește și: Monitorizarea pădurilor, obiectiv strategic pentru Comisia Europeană. Cum arată noul cadru 

Totodată, reprezentanţii Gărzii de Mediu efectuează verificări, conform competenţelor legale, privind colectarea, gestionarea, depozitarea deşeurilor şi stabilirea trasabilităţii acestora, precum şi măsuri de igienizare a suprafeţei de teren, a precizat sursa citată.

Sursa foto: Flickr