Stiri

România, groapa de gunoi a UE. Sute de tone de deşeuri, descoperite la graniţă

2
min
6/7/2023

Sute de tone de deşeuri au fost aduse la graniţa României din Uniunea Europeană în ultima lună.

Doar în ultimele 24 de ore au fost oprite 64 de tone la mai multe puncte de frontieră de la graniţa cu Ungaria. La Borş II au fost oprite trei automarfare care conţineau 24 de tone de articole second hand din Austria şi Germania, inclusiv motoare, saltele şi frigidere. La Borş I, a fost oprit un microbuz care avea trei tone de anvelope uzate din Italia, potrivit Transparent News.

Mai mult, poliţiştii de frontieră de la Borş II au descoperit trei vehicule care conţineau peste 38 de tone de deşeuri, inclusiv panouri fotovoltaice complete, îmbrăcăminte şi mobilier second-hand din Italia şi Suedia, destinate unor firme din România.

Tot din Italia venea şi un automarfar cu 12 tone de deşeuri, care au fost descoperite la Nădlac II. Alte 25 de tone au fost oprite la Vama Petea, conform sursei citate.

Sâmbătă, 8 aprilie, la Vama Petea,  au fost descoperite şi 25,7 tone de plastic măcinat într-un automarfar care se deplasa din Germania, având ca destinaţie o firmă din judeţul Neamţ, potrivit Obiectiv SM.

Foto: Poliţia de frontieră