Solutii

România are nevoie de o strategie pentru energia verde

2
min
9/5/2024

Viitorul sistem energetic trebuie să pornească de la prevederile Pactului Verde European

România trebuie să-și dezvolte o strategie solidă pentru a atinge obiectivele europene în ceea ce privește energia verde. În contextul tranziției către o Europă neutră din punct de vedere al climei și către o planetă mai curată în general, Uniunea Europeană subliniază importanța revizuirii sistemului de aprovizionare cu energie și implementării unui sistem energetic integrat în cadrul Pactului Verde European. Comisia Europeană a propus o strategie a hidrogenului pentru realizarea unei Europe neutre din punct de vedere climatic, care vizează accelerarea producției de hidrogen curat și consolidarea rolului său în cadrul unui sistem energetic neutru din punct de vedere climatic până în 2050. „Hidrogenul, combustibilul viitorului” reprezintă una dintre temele principale ce va fi abordată la evenimentul Energy Revolution 2024, organizat de wall-street.ro pe 14 mai, la Hotelul Sheraton din București. În cadrul panelului „Mobilitate verde pe pământ, în aer și pe apă”, hidrogenul ocupă un loc central printre temele discutate alături de participanții din panel. Energia regenerabilă constituie un alt punct focal al evenimentului Energy Revolution 2024, organizat de wall-street.ro, fiind abordată în ambele paneluri, cu prezența reprezentanților mediului privat și ai administrației publice, conform wall-street.ro.

Agenda evenimentului

Agenda evenimentului Energy Revolution 2024: întărirea rețelelor, educarea consumatorilor și tranziția la mobilitatea electrică.

Evenimentul Energy Revolution începe la ora 10:00 cu panelul „Energiile regenerabile: De la întărirea rețelelor la nevoia de educare a consumatorilor și prosumatorilor”. Speakerii confirmați sunt:

Dan Drăgan - secretar de stat Ministerul Energiei

Cristina Păun - Director Adjunct Federația Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie(ACUE)

Mihai Verșescu - Secretar General Organizația Patronală a Producătorilor de Energie din Surse Regenerabile din România (PATRES)

Laurențiu Urluescu - Președinte Asociația Furnizorilor de Energie Electrică din România(AFEER)

Istvan-Lorant Antal - Președinte Comisia pentru energie, infrastructură energetică și resurse minerale - Senatul României

Apoi vom continua cu panelul menționat anterior, respectiv „Mobilitate verde pe pământ, în aer și pe apă”. Speakerii confirmați în acest moment sunt:

Vlad Stoicescu - Asociația pentru Combustibili Sustenabili

Patricia Coconea - Director Comercial DHL Express

Cristian Bordei - Senator USR

Dan Rusu - Manager de Proiecte, Serviciul Fonduri Europene și Management de Proiecte Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București-Ilfov(TPBI)

Evenimentul este susținut de către ACUE, EXIM Banca Românească și Longi în calitate de Silver Partners.

Sursa foto: 3rdtimeluckystudio / Shutterstock.com