Stiri

RetuRO, administratorul Sistemului Garanţie-Returnare, se extinde

3
min
10/4/2024

În ce judeţe vor fi deschise noi centre regionale RetuRO, după ce peste 220 de milioane de ambalaje SGR au fost puse pe piaţă în doar trei luni.

RetuRO, administratorul Sistemului de Garanție-Returnare (SGR), anunță extinderea capacității centrului regional din Bonțida, județul Cluj şi deschiderea a cinci centre regionale noi în următoarele luni.

Anunţul vine după ce, în noiembrie 2023, centrul din Bonţida a fost primul spaţiu industrial deschis în cadrul programului pentru numărarea şi sortarea ambalajelor SGR colectate la nivel naţional.

Extinderea centrului va asigura procesarea unui număr din ce în ce mai mare de ambalaje SGR puse treptat pe piață de către producătorii de băuturi și returnate de către consumatori, potrivit unui comunicat transmis de RetuRO.

Peste 220 de milioane de ambalaje SGR, puse pe piaţă în trei luni

În primele trei luni de funcționare a Sistemului de Garanție-Returnare, au fost puse pe piață peste 220 de milioane de ambalaje SGR.

„Dezvoltarea centrelor regionale necesare din cadrul  Sistemului Garanție-Returnare este un proces în plină desfășurare, către care se concentrează eforturile noastre în următoarea perioadă. Prioritatea este să ne asigurăm că avem capacitatea de a procesa volumele în creștere de ambalaje din piață”, a spus Gemma Webb, CEO și președinte al Directoratului RetuRO.

„Implementarea unui Sistem de Garanție-Returnare de această complexitate și amploare necesită timp, muncă și răbdare, iar rezultatele de până acum sunt mai mult decât încurajatoare. Este important să ne concentrăm pe misiunea pe care ne-am asumat-o pe termen lung și să recunoaștem că schimbările durabile nu apar peste noapte. Prin educație și conștientizare, efectele pozitive ale Sistemului de Garanție-Returnare vor deveni din ce în ce mai vizibile”, a adăugat aceasta.

În paralel, RetuRO va continua dezvoltarea infrastructurii de procesare, prin deschiderea de noi centre regionale care vor asigura capacitatea necesară de a gestiona volumele de ambalaje în creștere ce vor fi colectate în cadrul sistemului. Peste 500 de locuri de muncă verzi vor fi create în centrele de sortare și numărare ale RetuRO din întreaga țară.

În ce judeţe vor fi deschise noi centre regionale RetuRO

În prezent, cele două centre regionale RetuRO deschise în țară – la Bonțida, județul Cluj și la Giarmata, județul Timiș - pot procesa împreună aproximativ 1,5 miliarde de ambalaje pe an. În următoarele trei luni, RetuRO pregătește și deschiderea centrelor regionale din județele Brașov, Ilfov, Dolj, Bacău și Prahova.

Investiția în infrastructura de procesare a ambalajelor SGR reprezintă cea mai mare parte din finanțarea 100% privată obținută de RetuRo în cadrul unuia dintre cele mai mari credite private acordate în România pentru proiecte de mediu, în valoare de peste 85 milioane de euro.

Foto: RetuRO SGR/Facebook