Stiri

Sibiu: 110 insule noi pentru strângerea gunoiului, cu bani din PNRR

5
min
29/9/2022

Containerele pentru biodegradabil, rezidual, sticlă, plastic/metal și hârtie vor avea o capacitate între 2 și 3 metri cubi se arată în proiectul de hotărâre.

Consilierii locali din Sibiu vor vota la ședința din această lună aprobarea implementării proiectului „Construirea de insule ecologice digitalizate în Municipiul Sibiu”. Investiția este de 10,52 de milioane de lei fără T.V.A, (12,52 milioane de lei cu T.V.A.) și urmează să fie finanțată cu bani din Programul Național de Reziliență și Redresare (PNRR).

Urmează să fie achiziționate 110 insule de colectare a deșeurilor, cu câte 5 fracții, pentru fiecare categorie, rezultând în total 550 de containere.

Citește și: 750 de milioane de euro au plătit cinci mari companii petroliere pentru a beneficia de o imagine verde

Containerele pentru biodegradabil, rezidual, sticlă, plastic/metal și hârtie vor avea o capacitate între 2 și 3 metri cubi se arată în proiectul de hotărâre.

”Valoarea eligibilă finanţată prin PNRR este de 19.000 euro/insulă, fără T.V.A., la care se adaugă 50.000 euro cheltuieli suport pentru realizarea investiţiei, pentru un număr de 110 insule ecologice digitalizate de tip 2, număr maxim eligibil conform ghidului solicitantului”, se arată în proiect.

Citește și: Reciclarea în UE, creștere de 50% în 16 ani. România, pe ultimul loc

Administrația locală se angajează să plătească mentenanța acestor insule pe o perioadă de minimum 5 ani de la data efectuării ultimei plăţi.

Se știe cine și cât aruncă

Containerele vor fi protejate anti-vandalism şi împotriva accesului neautorizat. De asemenea, acestea vor fI dotate cu acces digitalizat exclusiv pentru persoanele fizice arondate zonei în care sunt amplasate. Vor avea, totodată, modul GSM pentru transmisie date și vor putea oferi o bază de date privind beneficiarii serviciului.

”Datele sunt agregate şi utilizate într-un sistem digital, instrument p1incipal de monitorizare şi raportare. Sunt colectate informaţii privind volumele şi tipurile de deşeuri colectate precum şi persoanele care introduc deşeurile în containere. Datele sunt agregate şi utilizate într-un sistem digital, instrument principal de monitorizare şi raportare”, se arată în proiect.

Sursa foto: Facebook/Dan Motreanu