Stiri

Republica Moldova își face strategie pentru schimbările climatice

5
min
3/10/2022

În acest Program se vor regăsi șase sectoare aici: Sectorul forestier, Agricol, Energetic, Transport, Apă și Sănătate.

Autoritățile din Republica Moldova se pregătesc să se adapteze la schimbările climatice. Șefa Direcției Politici de Aer și Schimbări Climatice din cadrul Ministerului Mediului, Stela Drucioc, a declarat pentru AGORA că sunt în elaborarea unui Program Național de Adaptarea la Schimbările Climatice care conține și un plan de măsuri de prevenire. 

Citește și: 750 de milioane de euro au plătit cinci mari companii petroliere pentru a beneficia de o imagine verde

Programul are drept scop asigurarea, în baza rezultatelor Strategiei de adaptare la schimbarea climei 2020, a tranziției de la planificare la acțiune prin îmbunătățirea integrării sectoriale a măsurilor de adaptare, asigurând în același timp sinergia cu documentele de planificare existente atât în domeniul politicilor sectoriale de adaptare la schimbările climatice, cât și în domeniul gestionării riscurilor de dezastre. 

Citește și: Reciclarea în UE, creștere de 50% în 16 ani. România, pe ultimul loc 

În acest Program se vor regăsi șase sectoare aici: Sectorul forestier, Agricol, Energetic, Transport, Apă și Sănătate.

„Sectorul agriculturii este un unul cheie, întrucât 70% din terenurile țării sunt terenuri arabile, iar circa 30 de procente din populația țării este încadrată în sectorul Agricol. Diminuarea lui înseamnă și diminuarea productivității și profitului din sector”, afirmă Stela Drucioc.

Sursa foto: Public Domain Pictures