Stiri

Purcari instalează un sistem fotovoltaic pe o suprafaţă de peste 1.000 metri pătraţi

6
min
4/8/2022

Staţia fotovoltaică permite producerea a 240.000 kWh de energie pe an.

Producătorul de vinuri Purcari, ale cărui acţiuni sunt incluse în structura indicelui BET de la Bursa de Valori București, a anunţat instalarea unui sistem fotovoltaic pe acoperişul halei de producţie a Vinăriei Purcari, decizie ce se încadrează în obiectivele agendei ESG (mediu, social şi guvernanţă corporativă) privind angajamentul pentru sustenabilitate.

„Staţia fotovoltaică acoperă o suprafaţă de 1.025 m2 şi permite producerea a 240.000 kWh de energie pe an. Staţia va asigura 15% din consumul de energie electrică din resurse regenerabile, aducând Vinăria Purcari mai aproape de ambiţia unei producţii sustenabile şi neutre în CO2”, se arată într-un raport publicat la Bursa de Valori Bucureşti.

Citește și: ANALIZĂ De ce istoria nu se repetă și când vine vorba de climă?

În document, compania menţionează că îşi va continua investiţiile în sustenabilitate, urmându-şi obiectivul de a atinge aprovizionarea  a până la 80% din necesarul de energie din resurse generate de staţia fotovoltaică.

„Grupul Purcari este încă la începutul activităţii sale de sustenabilitate, cu toate acestea, intenţionăm să ne minimizăm amprenta asupra mediului, luând fiecare provocare drept o oportunitate de a face mai mult pentru lumea în care trăim”, spune Eugen Comendant, director operaţional al Purcari Wineries.

Citește și: ANALIZĂ Soarele invizibil de pe acoperiș

Compania (cu brandurile Purcari, Crama Ceptura, Bostavan, Bardar şi Domeniile Cuza) este unul dintre cele mai mari grupuri de vinuri şi brandy din regiunea Europei Centrale şi de Est.

Grupul gestionează aproximativ 1.350 de hectare de podgorii şi operează cinci platforme de producţie în România şi Moldova. Purcari Wineries este lider pe segmentul vinurilor premium din România, cu o cotă de 30%, şi cel mai mare exportator de vin din Moldova, livrând în peste 40 de ţări.

Sursa foto: Public Domain Pictures