Stiri

Proiectul hidrocentralei de la Câineni, început înainte de 1989, va fi definitivat cu 100 de milioane de euro prin PNRR

5
min
7/2/2023

Preşedintele CJ Vâlcea a punctat că investiţia de la centrala hidroelectrică de la Câineni va însemna şi crearea unor locuri de muncă.

Consiliul Judeţean (CJ) Vâlcea va urgenta procedurile pentru emiterea avizelor necesare continuării lucrărilor la hidrocentrala de la Câineni, o investiţie majoră ce va fi realizată în următorii trei ani cu finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), a declarat, vineri, preşedintele instituţiei, Constantin Rădulescu.

Termen: 2026

Preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu, a menţionat că pentru centrala hidroelectrică de la Câineni, proiect început înainte de 1989 şi sistat din cauza lipsei finanţării, Hidroelectrica a obţinut o finanţare prin PNRR de aproximativ 100 milioane euro.

"Investiţie majoră în judeţul Vâlcea! Centrală hidroelectrică la Câineni! Astăzi, m-am întâlnit, la Consiliul Judeţean Vâlcea, cu Ovidiu Spătari, director în cadrul Hidroelectrica SA - Sucursala Sebeş, pentru a discuta despre paşii necesari obţinerii avizelor pentru continuarea unui proiect început înainte de '89 şi sistat în lipsa finanţării.

Este vorba despre un proiect de investiţii ce cuprindea cinci centrale hidroelectrice, situate pe râul Olt, la Cornetu, Robeşti, Câineni, Lotrioara şi Racoviţa. Trei dintre acestea au fost finalizate, iar celelalte două, respectiv, Câineni şi Lotrioara, urmând a fi realizate până în anul 2026. Pentru investiţia din judeţul Vâlcea, Hidroelectrica a obţinut o finanţare de circa 100 milioane euro, prin PNRR", a spus Constantin Rădulescu, într-o declaraţie de presă.

Mai poți citi: Creștere masivă a fondurilor pentru panouri fotovoltaice: trei miliarde de lei pentru 150.000 de gospodării

Preşedintele CJ Vâlcea a punctat că investiţia de la centrala hidroelectrică de la Câineni va însemna şi crearea unor locuri de muncă.

"Aceasta este o veste bună pentru judeţul nostru, deoarece investiţia presupune crearea de noi locuri de muncă, în special pe perioada derulării lucrărilor, dar şi ulterior, pentru exploatarea centralei.

CJ Vâlcea va urgenta, în condiţiile legii, procedurile în vederea emiterii avizelor necesare pentru începerea acestui proiect de o importanţă majoră, care, odată finalizat, va contribui substanţial la asigurarea necesarului de energie electrică la nivel naţional", a conchis preşedintele CJ Vâlcea.

Sursa foto: Wikimedia Commons/ Qurren/ CC BY-SA 3.0