Stiri

Republica Moldova va cumpăra lemne de foc din România

2
min
11/1/2023

Primii metri cubi de lemne de foc din România urmează să ajungă în Moldova în această săptămâna.

Agenția Moldsilva de la Chișinău urmează să semneze contracte de vânzare-cumpărare a lemnului de foc cu Regia Națională a Pădurilor Romsilva, a decis Comisia pentru Situații Excepționale din Republica Moldova.

Prețul de vânzare către Moldova, sub cel din România

Hotărârea a fost luată la ultima ședința a Comisiei pentru Situații Excepțională, prezidată de premierul, Natalia Gavrilița.

,,În vederea suplinirii stocurilor de masă lemnoasă, agenția „Moldsilva” va încheia direct contracte de vânzare-cumpărare a lemnului de foc cu Regia Națională a Pădurilor „Romsilva”. Ulterior, masa lemnoasă va fi repartizată către întreprinderile silvice teritoriale, în funcție de numărul solicitărilor din partea populației”, au anunțat reprezentanții CSE.

Primii metri cubi de lemne de foc din România urmează să ajungă în Moldova în această săptămâna, a declarat premierul Natalia Gavrilița.

Autoritățile de la București au anunțat că vor trimite în R. Moldova 130.000 de metri cubi de lemne de foc. Acestea vor fi acordate la un preț mult mai mic decât sunt vândute pe piața din România.

Sursa foto: Wikimedia Commons/ Uwe Jelting