Smart City

Primul magazin "zero waste" din București

2
min
16/12/2020

Un concept inovativ pentru România și-a găsit materializarea în Capitală. Magazinul Zero Waste.

Principiile după care funcționează magazinul sunt simple: pierderi cât mai mici, numai ambalaje reciclabile și deplin respect pentru natură. Există deja o comunitate puternică de susținători care sprijină proiectul prin donații pe Patreon.

Cei care vor să își facă cumpărăturile într-un magazin “zero waste” sunt sfătuiți să își facă înainte liste clare de cumpărături pentru a avea pregătit un kit în momentul în care vor trece pragul.

Deschidem ușa magazinului tuturor celor care își doresc să transforme alegerile lor de consum spre a genera mai puțină risipă. Ești binevenit să ne treci pragul dacă faci deja pași pe calea zero waste, dacă ești curios cum poți alege produse care contribuie la bunăstarea ta și a naturii, dacă ești vegan sau preocupat de alegerile tale de consum. Pentru că facem lucrurile un pic diferit față de magazinul de la colț, vă invităm să legăm relații mai apropiate, să fim împreună un magazin participativ. Membrii comunității au 15% reducere la cumpărături, contribuie la decizii ce țin de forma și dezvoltarea magazinului, au un canal de comunicare internă dedicat și se implică direct în forma pe care magazinul o are”,  spun proprietarii.

Magazinul se află pe strada Buzești nr 20, Sector 1, iar din luna ianuarie clienții vor putea comanda marfă care se va livra cu bicicleta.