Life Style

Preșcolarii, implicați în activități practice de protejare a mediului și de reciclare

4
min
2/6/2022

Tema activităților derulate în grădiniță a fost „Deșeul - o comoară. Selectează! Reutilizează!”

Preșcolarii de la Grădinița cu Program Prelungit “Primii Pași” Aiud au fost implicați în activități practice de protejare a mediului și de reciclare

În mai 2022 a avut loc mobilitatea cadrelor didactice din din Satu-Mare, Debrecen și Gyomaendröd ( Ungaria) la Grădinița cu Program Prelungit “Primii Pași” din Aiud, în cadrul proiectului Erasmus Plus IUBEȘTE. CUNOAȘTE. PROTEJEAZĂ.

Tema activităților derulate în grădiniță a fost „Deșeul - o comoară. Selectează! Reutilizează!”

Citește și: În căutarea răspunsurilor - 5 întrebări despre energie

În cadrul acestei teme, cadrele didactice, împreună cu preșcolarii au desfășurat activități prin care au selectat și reutilizat deșeurile, urmărindu-se astfel cultivarea interesului copiilor pentru protejarea mediului.

Pentru a-i determina pe copii să devină responsabili față de mediu, aceștia au fost implicați în activități practice de protejare a mediului și de reciclare.

Citește și: Jumătate dintre speciile de fluturi din Regatul Unit, ameninţate sau aproape ameninţate cu dispariţia

Micuții au confecționat, folosind materiale reciclabile, diverse lucrări și machete, au plantat la grădiniță sau impreună cu părinții, flori în cizmulițe pe care nu le mai foloseau, observând astfel că multe obiecte se pot reutiliza.

În realizarea lucrărilor, copiii au folosit PET-uri, cutii de pantofi, pahare de plastic, capace, pungi, hârtie, ziare, ambalaje de la sucuri, carton, reviste, becuri, cutii de lapte sau iaurt, etc.