Stiri

Poluarea masivă din noaptea de duminică a fost cauzată de arderi de cauciucuri

2
min
15/3/2021

Garda de Mediu: Au fost stopate și lichidate 9 focare semnificative, limitând disconfortul generat.

În după amiaza și seara zilei de 14 martie, echipe de comisari din cadrul Comisariatului Județean Ilfov al Gărzii Naționale de Mediu, cu participarea Comisarului General al Gărzii de Mediu, însoțiți de jandarmi și polițiști din cadrul instituțiilor deconcentrate din județul Ilfov, au desfășurat activități specifice în scopul stopării și preîntâmpinării unor acțiuni de incinerare materiale reciclabile (cauciucuri, etc), specifice sărbătorilor sezoniere în anumite zone rurale, pe teritoriul județului Ilfov, precizează comunicatul Gărzii de Mediu.

Au fost stopate și lichidate 9 focare semnificative, cu degajări mari de fum, peste 20 de focare mici și preîntâmpinate altele de acest gen, limitând astfel disconfortul generat de această practică, se menționează în comunicat.

Real însă, disconfortul nu a fost deloc limitat, Capitala fiind sufocată în noaptea de duminică spre luni, cu depășiri uriașe ale noxelor față de limitele admise.

Acțiunea s-a desfășurat cu participarea și sprijinul reprezentanților Inspectoratului de Jandarmi Ilfov, fără însă a se finaliza cu dosare penale, amenzi și restricții. Aproape la fiecare final de săptămână Capitala este sufocată și cineva trebuie să răspundă! Aceste mici ieșiri ale autorităților „în scopul stopării și preîntâmpinării unor acțiuni de incinerare” se simte clar în plămânii noștri că nu sunt suficiente și nu reușesc să ofere bucureștenilor măcar un aer respirabil, dacă nu de calitate.