Stiri

Șeful Gărzii de Mediu, recomandare pentru bucureșteni: este bine să nu aerisim dimineața

3
min
17/3/2021

Soluția șefului Gărzii de Mediu nu este să oprească arderile ilegale și să reducă poluarea, ci să nu deschidă geamurile cetățenii! În noaptea de duminică spre luni, aerul a fost irespirabil, cu puternic miros de ars.

Capitala României a fost poluată masiv în noaptea de 14 spre 15 martie. Toți indicatorii de măsurare a calității aerului din București au arătat depășiri uriașe. La miezul nopții se simțea un miros de ars în toate cartierele bucureștene, aerul fiind irespirabil. 

Bucureștenii ar trebui să nu aerisească apartementele în timpul dimineților care urmează nopților în care se înregistrează valori mari de poluare, a declarat șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, la Aleph News. După nivelul record de poluare din seara de duminică și de luni dimineața, șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a declarat, luni, la Aleph News, că pe viitor, în episoade de acest fel e bine ca bucureștenii să nu aerisească în timpul dimineților.

Incredibil, dar adevărat! Șeful Gărzii de Mediu (foto) nu vine cu o soluție reală pentru rezolvarea situației și pentru a ameliora calitatea vieții bucureștenilor care sunt sufocați periodic.

Direcția a fost din Sud spre Nord, ceea ce a facilitat migrația acestui nor de particule către București. Pe viitor, în episoade de acest tip, e bine să nu aerisim în primele ore ale dimineții. Norul s-a disipat. A avut un maxim în jurul orei 2 noaptea. Au fost necesare două ore ca aerul să se miște din zona afectată și acum condițiile s-au îmbunătățit. Dar valorile pe care le-am observat azi-noapte pe rețeaua națională au indicat valori de până la 10 ori valorile maxime admise și de 7 ori pe rețeaua națională”, a spus șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu.

El precizează că valorile ridicate au fost cauzate de arderea anvelopelor de Lăsata Secului.

Am găsit împreună cu poliția, pompierii și jandarmii, conform tradiției de Lăsata Secului, foarte multe incendii. Exista o mică diferență - una e să faci un foc din câteva vreascuri și alta este să folosești anvelope”, atrage atenția Berceanu.

Cele mai frecvente focare de poluare au fost în localitățile Vidra, Măgurele și în special în Sintești, aerul irespirabil raspândindu-se în toată Capitala.

Se pare că niciodată nu se găsesc soluții reale, reparatoare, ci doar recomandări care nu au realmente nici o legătură cu fișa postului șefului Gărzii de Mediu. Rușinos!

Foto: Octavian Berceanu