Stiri

Poluare uriașă în capitala Republicii Moldova

4
min
29/12/2022

Agenția de Mediu este în alertă privind depășirea poluanților în aer.

În Chișinău s-a înregistrat un nivel ridicat de poluare a aerului: în 23 și 24 decembrie, în capitala Republicii Moldova, pentru poluanții atmosferici PM10 a fost depășită de 2,4 ori media zilnică.

Aceasta depășire semnificativă, potrivit Ministerului Mediului, a fost cauzată atât de condițiile meteorologice, cât și de nivelul ridicat a traficului rutier, fumului și funinginii de la încălzirea locuințelor.

„Majorarea indicatorilor au fost influențați de condițiile meteo, vânt slab, prezența straturilor de reținere și a aerului cețos, anunță Serviciul Hidrometeorologic de Stat”, a explicat acest minister.

Agenția de Mediu este în alertă privind depășirea poluanților în aer.

„La moment se caută soluții pentru a diminua nivelul de poluare a aerului atmosferic. În opinia directorului Agenției de Mediu, dl Gîlcă, este necesar implicarea agenților de poliție pentru a fluidiza traficul rutier prin redirecționarea acestuia de pe cele mai aglomerate străzi ale capitalei”, a arătat ministerul Mediului.

Totodată, Agenția de Mediu reamintește că în cazul condițiilor meteorologice nefavorabile, agenții economici care sunt cei mai mari poluatori, sunt obligați să treacă la un alt regim redus de lucru, pentru a diminua poluarea.

Sursa foto: PixaHive