Stiri

Diversitatea păsărilor a crescut în pădurile arse grav din sudul munților Apalași

3
min
3/1/2023

Rezultatele studiului i-ar putea ajuta pe administratorii de păduri să gestioneze pădurile în beneficiul păsărilor.

Un nou studiu a constatat că diversitatea păsărilor a crescut în zonele de păduri montane din Carolina de Nord grav afectate de incendii de vegetație în 2016, întărind faptul că, deși incendiul poate prezenta riscuri pentru siguranță și proprietăți, poate fi benefic pentru fauna sălbatică.

Rezultatele studiului i-ar putea ajuta pe administratorii de păduri să prezică mai bine răspunsurile păsărilor la incendiu și să gestioneze pădurile în beneficiul păsărilor.

Incendiile de pădure au ars peste 600 de kilometri pătrați de pădure în sudul Apalașilor în toamna lui 2016, după o perioadă de condiții uscate și acte de incendiere. În studiul publicat în Forest Ecology and Management, cercetătorii au urmărit diferite niveluri de severitate a arsurilor în trei regiuni forestiere din Pădurea Națională Nantahala din vestul Carolinei de Nord.

Atunci când au comparat numărul de păsări din zone cu diferite severități ale incendiului, au constatat o creștere în timp a numărului de păsări, precum și o mai mare diversitate a păsărilor, în zonele forestiere în care severitatea incendiilor de pădure a fost mare.

Sursa foto: Flickr