Stiri

PNRR mai finanțează un Centru de colectare cu Aport Voluntar, la Alba Iulia

5
min
22/12/2022

Centrul va fi înfiinţat pe un teren, proprietate a municipiului, pe strada Gheorghe Şincai.

Administraţia locală din Alba Iulia a obţinut o finanţare de 3,8 milioane de lei, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pentru construirea unui Centru de colectare cu Aport Voluntar, unde vor putea fi preluate şi depozitate diferite tipuri de deşeuri, a informat, marţi, primarul municipiului, Gabriel Pleşa.

Deșeuri de care e greu să scapi

"Veşti bune la final de an! Am obţinut finanţarea de 3,8 milioane lei, în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, pentru construirea noului Centru de colectare cu Aport Voluntar, locaţie în care vor putea fi preluate şi depozitate diferite tipuri de deşeuri. Centrul va fi înfiinţat pe un teren, proprietate a municipiului, pe strada Gheorghe Şincai", a transmis, pe pagina sa de Facebook, Gabriel Pleşa.

Primarul a adăugat că "necesitatea" existenţei unui astfel de centru de colectare este "evidentă", în condiţiile în care prin punctele de colectare selectivă a gunoiului amenajate în locurile publice, în preajma locuinţelor colective, nu sunt cuprinse toate sortimentele de gunoi care se pot aduna selectiv.

"Prin realizarea acestui centru de colectare deşeuri, cetăţenii vor avea la dispoziţie posibilitatea de a depozita deşeuri periculoase, deşeuri textile, deşeuri electrice şi electronice mici, obiecte de uz casnic mari, lemn/mobilier, anvelope uzate, deşeuri de grădină şi moloz rezultat din construcţii", a explicat edilul.

Sursa foto: PxHere