Stiri

PNRR face posibil și la Caracal un centru de colectare prin aport voluntar pentru deșeuri periculoase, voluminoase, electrice

3
min
24/2/2023

O investiție de aproape patru milioane de lei.

Municipiul Caracal a obţinut o finanţare nerambursabilă în valoare de peste 3,83 milioane lei pentru înfiinţarea unui centru de colectare prin aport voluntar, au anunţat marţi reprezentanţii administraţiei locale.

Finalizare, finalul lui 2024

Acest proiect va fi finanţat prin PNRR şi trebuie finalizat până la data de 30 septembrie 2024.

"Un pas important pentru un oraş curat! A fost aprobat contractul de finanţare pentru proiectul <Înfiinţare centru de colectare prin aport voluntar în cadrul obiectivului de investiţii Dezvoltarea, modernizarea şi completarea sistemului pentru managementul integrat al deşeurilor pentru tranziţia la economia circulară în Municipiul Caracal>, finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Valoarea totală a finanţării nerambursabile este de 3.830.914 lei fără TVA (778.720 euro fără TVA), durata de implementare a proiectului fiind de 24 de luni, fără a depăşi data de 30 septembrie 2024", se arată într-un mesaj postat marţi pe Facebook de Primăria municipiului Caracal.

Mai poți citi: Dubaiul vrea să construiască cea mai "verde buclă" pietonală pe 93 de km și un centru imens de agroturism, în deșert

La centrul de colectare prin aport voluntar pot fi depozitate deşeuri menajere ce nu pot fi colectate în pubelele individuale, precum şi fluxurile speciale de deşeuri - deşeuri voluminoase, deşeuri de echipamente electrice şi electronice, baterii uzate, deşeuri periculoase, deşeuri din construcţii şi demolări.

Foto: Facebook/Primăria Municipiului Caracal