Stiri

Dubaiul vrea să construiască cea mai "verde buclă" pietonală pe 93 de km și un centru imens de agroturism, în deșert

3
min
13/2/2023

"Cel mai conectat oraș de pe pământ".

O companie din Dubai a propus construirea unei autostrăzi verzi pe o distanță de 93 de kilometri, dar și un „Agri Hub”, pe o suprafață de 40 de hectare.

"Cel mai conectat oraș de pe pământ"

Dacă va fi construită, „Bucla” (The Loop) ar fi cea mai „smart” infrastructură pentru biciclete și alergare din lume, potrivit directorului URB, Baharash Bagherian.

„Proiectul are în vedere să facă din Dubai cel mai conectat oraș de pe Pământ, atât pietonal cât și pe bicicletă”, a adăugat acesta. Structura masivă este proiectată să înconjoare Dubaiul, oferind „un coridor verde” liber de mașini și plin de copaci și plante pentru ca rezidenții să meargă pe jos sau cu bicicleta în jurul orașului, conform CNN.

Mai poți citi: India, noul El Dorado al bateriilor reîncărcabile: a fost descoperit un zăcământ de 5,9 milioane de tone de litiu

URB a mai conceput și un mare proiect de agroturism în deșertul din Dubai. „Agri Hub” va acoperi aproape 40 de hectare și va găzdui spații pentru educație și cercetare, precum și cazări eco, magazine și restaurante cu produse direct din producția agricolă, dar și cafenele.

foto: urb.ae