Smart City

Nicuşor Dan vrea răspunsurile bucureştenilor la chestionarul pentru Planul de Mobilitate Durabilă

3
min
9/1/2024

Printre obiectivele PMUD se numără reducerea folosirii mijloacelor de transport motorizate, reducerea impactului negativ asupra mediului şi asigurarea unui mediu sigur pentru populaţie.

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, i-a îndemnat pe cei care locuiesc în Bucureşti şi localităţile învecinate să completeze un chestionar online pentru actualizarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă București – Ilfov (PMUD).

PMUD a fost descris de edil drept un document „strategic”, prin care sunt stabilite „direcţii clare pentru dezvoltarea sistemului de transport” în Bucureşti şi Ilfov în următorii ani.

„Vă rog să completați chestionarul online care ne va da informații cu privire la preferințele de călătorie ale locuitorilor din Capitală și localitățile învecinate, cererea de transport și comportamentul de mobilitate”, a transmis el pe pagina sa de Facebook.

Potrivit chestionarului, printre obiectivele PMUD se numără reducerea folosirii mijloacelor de transport motorizate, reducerea impactului negativ asupra mediului şi asigurarea unui mediu sigur pentru populaţie, dar şi reducerea consumului de energie pentru activităţile de transport.

Totodată, Primăria Municipiului Bucureşti este interesată de îmbunătățirea eficientei serviciilor și infrastructurii de transport, asigurarea unui nivel optim de accesibilitate în cadrul localității și în cadrul zonei periurbane şi asigurarea accesibilității tuturor categoriilor de persoane (inclusiv pentru persoane cu dizabilități) la serviciile și infrastructura de transport.

„În vederea stabilirii celor mai bune soluții pentru dezvoltarea regiunii, este necesară identificarea tiparelor de deplasare și a nevoilor de mobilitate ale locuitorilor. În acest sens, vă rugăm să aveți amabilitatea de a ne sprijini în demersul nostru de a îmbunătăți mobilitatea și calitatea vieții în Regiunea București-Ilfov, prin completarea prezentului chestionar”, precizează autorii chestionarului.

Chestionarul este trimis sub anonimitate, pentru a încuraja sinceritatea în răspunsuri şi este disponibil aici.

Actualizarea PMUD se va încheia în primăvara anului 2024, documentul fiind corelat cu Planul Urbanistic General și Planul de Amenajare a Județului Ilfov.

Foto: Nicuşor Dan/Facebook