Smart City

Pista de biciclete spre Serbia folosită de peste 300 de persoane în weekendul trecut

2
min
6/7/2023

În acest proiect, CJ Timiș este inițiator și partener alături de Administrația Bazinală de Apă Banat și de Primăria Zrenjanin.

Aproape 300 de persoane au trecut granița către Serbia, pe bicicletă, pe cea mai lungă pistă din România, la finele săptămânii trecute. În vreme ce pista a fost igienizată de o firmă contractată de Consiliul Județean Timiș, instituție care o administrează, un cititor s-a plâns că lipsesc cu desăvârșire coșurile de gunoi, conform tion.ro.

În acest proiect, CJ Timiș este inițiator și partener alături de Administrația Bazinală de Apă Banat și de Primăria Zrenjanin.

Datele Poliției de Frontieră Timișoara arată că aproape 300 de persoane au trecut frontiera, sâmbătă și duminică, între orele 8 și 20, pe cea mai lungă pistă de biciclete din România, ce se întinde pe 37 de kilometri.

Punctul de frontieră din zona comunei Otelec a fost deschis în urma inițiativei Consiliului Județean Timiș, care a solicitat Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara deschiderea lunară a unui punct de trecere a frontierei, în perioada martie – octombrie 2023.

Pe de altă parte, a fost reclamată dispariția coșurilor de gunoi de pe pista care duce în Serbia.

În replică, reprezentanții administrației județene au declarat pentru Tion că se vor instala pubele mai mari, accesibile firmelor de salubrizare. Până atunci, bicicliștii trebuie să transporte gunoiul după ei până la punctele de colectare.

„Deoarece coșurile de gunoi de pe traseul pistei au fost umplute de mai multe ori cu deşeuri menajere și chiar resturi de construcție care nu proveneau de la persoanele care au folosit pista, pe traseu vor fi amplasate pubele mai mari, în zonele unde pista se intersectează cu drumuri auto și acolo unde mașinile salubrizării pot intra ușor și mai des.

La fel ca în pădure și în natură, bicicliștii sunt rugați să-și ducă deșeurile cu ei până la aceste puncte de colectare. Atunci când zonele de popas vor fi refăcute, proiectul va respecta ghidul elaborat de European Cyclists’ Federation deoarece alinierea la practicile europene este necesară și din acest punct de vedere”, au spus reprezentanții CJ Timiș.

Următoarele weekend-uri preconizate în care trecerea în țara vecină va fi posibilă pe pista de pe malul Begăi sunt: 29 – 30 aprilie; 27 – 28 mai; 03 – 04 iunie; 24 – 25 iunie; 29 – 30 iulie; 26 – 27 august; 23 – 24 septembrie și 28 – 29 octombrie.

Foto: Freepik