Stiri

Petiţie pentru primarii din Bucureşti: Creşteţi vizibilitatea şi siguranţa pietonilor

3
min
2/5/2023

O comunitate civică le-a solicitat primarilor din Bucureşti să crească vizibilitatea şi siguranţa pietonală, în urma accidentului mortal în care a fost implicată actriţa Monica Odagiu în zona staţiei STB Luterană din Bucureşti.

Accidentul din faţa staţiei de transport în comun s-a soldat cu moartea unui bărbat, iar grupul civic „Vrem schimbare” susţine că staţia este „flancată de autoturisme parcate neregulamentar şi care reduc vizibilitatea”, însă problema există la nivelul întregii Capitale.

„Bucureştiul nu este o capitală europeană sigură pentru pietoni, iar împreună în această realitate crudă trăim cu toţii, indiferent că ne deplasăm cu autoturismul, pe jos, cu bicicleta, trotinetă sau scaun rulant”

„Periodic au loc accidente grave şi care ar putea fi evitate dacă administraţia publică ar interveni urgent şi consistent pentru a creşte siguranţa pietonală şi ar asigura zilnic că legislaţia rutieră este respectată”.

Potrivit legii, şoferii nu au voie să oprească sau să parcheze la mai puţin de 25 de metri de staţiile mijloacelor de transport public.

„Și totuși, legea este încălcată în fiecare zi, în aproape fiecare stație STB din București. Facem apel la administrația publică, la toți actorii politici, la funcționarii publici care au în atribuții siguranță rutieră și siguranță pietonală, să intervină”, a precizat grupul civic pe Facebook.

„Haideți alături de noi pentru a avea împreună siguranță rutieră și pietonală în București!

Implicați-vă în comunitatea voastră, în cartierul în care locuiți sau pe traseele pe care vă deplasați prin București și sesizați către Poliția Locală și Brigada Rutieră situațiile care reduc vizibilitatea”, a mai menţionat grupul.

Green News a contactat Primăria Municipiului Bucureşti şi primăriile de sector pentru comentariu.

Foto: Vrem schimbare/Facebook