Stiri

Peste 36 de tone de gunoaie au fost oprite la graniţa cu Ungaria

4
min
11/8/2022

Autorităţile române au oprit trei transporturi de deşeuri care urmau să intre în ţară prin punctele de frontieră Nădlac II şi Borş II, constatându-se că şoferii nu aveau documente legale pentru a introduce deşeurile în ţară.

Cele trei camioane erau conduse de cetăţeni români, verificaţi de poliţiştii de frontieră, care au cerut sprijin de la comisarii Gărzii de Mediu din judeţele Arad şi Bihor.

„Aceştia transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, deşeuri electrocasnice, cauciucuri uzate, textile de la diferite societăţi comerciale din Olanda, Franţa şi Germania, pentru firme din România.

Citește și: ANALIZĂ De ce istoria nu se repetă și când vine vorba de climă?

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatelor Judeţene Bihor şi Arad din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu.

Citește și: ANALIZĂ Soarele invizibil de pe acoperiș

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că cele trei automarfare erau încărcate cu 36.500 kilograme de deşeuri electrocasnice, anvelope uzate, îmbrăcăminte second-hand, pentru care cei trei şoferi nu au prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse”, a informat, vineri, Poliţia de Frontieră Arad.

Sursa foto: Poliția de Frontieră