Stiri

Incendiile de vegetaţie au cuprins un judeţ din România

3
min
4/8/2023

Incendiile de vegetaţie au cuprins patru localităţi din judeţul Giurgiu în ultimele ore.

Pompierii giurgiuveni s-au luptat cu flăcările în Ghizdaru, Ulmi, Băneasa şi Pietrele, potrivit unui comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Vlaşca” al Judeţului Giurgiu, citat de Agerpres.

În Ghizdaru au ars vegetaţie uscată, lăstăriş şi deşeuri menajere, pe o suprafaţă de aproximativ cinci hectare. Incendiul s-a manifestat aproape de gospodării, una dintre acestea fiind afectată. În curtea respectivă au ars circa 500 de metri pătraţi de vegetaţie uscată şi o parte din gard, însă pompierii au reuşit să salveze restul gospodăriei.

În Ulmi a ars o suprafaţă de 1,7 hectare de mirişte, iar în Băneasa un hectar de vegetaţie uscată şi lăstăriş. În Pietrele a ars o suprafaţă de circa 400 de metri pătraţi de vegetaţie uscată şi trei copaci.

Cauza probabilă de producere a incendiilor a fost focul deschis în spaţii deschise.

Arderea miriştilor, turbăriilor, literei pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase este interzisă prin lege în România. Focul deschis pentru a igieniza terenuri şi a arde deşeuri pune în pericol atât mediul înconjurător, cât şi proprietăţile şi chiar vieţile oamenilor, a avertizat ISU Giurgiu.

Foto: Freepik