Smart City

De ce este nevoie de parcuri naturale în Bucureşti

3
min
27/10/2023

Nicu Ștefănuță, eurodeputatul român care face parte din grupul Verzilor în Parlamentul European, a avertizat că bucureştenii au nevoie ca de aer de parcuri naturale.

Acesta a vizitat Parcul Natural Văcăreşti din sectorul 4 al Capitalei duminică, 22 octombrie, când temperaturile au amintit mai degrabă de vară decât de vremea înregistrată în ultimele decenii pentru sfârşitul acestei luni.

„Pe o vreme de 34 de grade Celsius în octombrie, am fost ieri în Parcul Natural Văcărești. Am coborât și m-am plimbat pe mica potecă de acolo. Am respirat aer mai curat, într-un sector în care normele de poluare sunt des depășite. M-am bucurat de natură, de păsări, de stuf, de liniște”, a scris Ştefănuţă pe pagina sa de Facebook.

„Îi felicit pe cei ce au adus acest proiect la viață și sprijin pe toți cei care vor să aibă un parc natural, o pădure urbană la ei în oraș! Am un mesaj: Bucureștiul are nevoie de mai mult VERDE! Bucureștiul are nevoie de o centură verde, dar are nevoie și de o inimă verde!”, a adăugat el.

„Să începem prin a păstra ceea ce avem! Nu, nu este un moft. Este obligatoriu dacă vrem să trăim!”, a mai spus europarlamentarul.

Foto: Nicu Ștefănuță/Facebook