Stiri

Novelis investește în Alabama pentru a produce 600.000 de tone de produse finite din aluminiu pe an din produse reciclate

11
min
14/10/2022

Compania spune că instalația va fi prima fabrică de aluminiu complet integrată construită în SUA în ultimii 40 de ani.

Novelis Inc., cu sediul central în Atlanta, a început construcția fabricii de reciclare și laminare în valoare de 2,5 miliarde de dolari din Bay Minette, Alabama, anunță portalul Recycling Today.

Se preconizează că instalația va crea până la 1.000 de noi locuri de muncă și va adăuga o capacitate de 600.000 de tone de produse finite din aluminiu pe an pentru piața containerelor pentru băuturi, cu flexibilitate pentru producția de automobile, spune compania.

De asemenea, se va adăuga un nou centru de reciclare a dozelor de băuturi uzate (UBC), crescând capacitatea de reciclare a Novelis de la 74 de miliarde de UBC la 90 de milioane de UBC anual.  

O premieră în ultimii 40 de ani

Compania spune că instalația va fi prima fabrică de aluminiu complet integrată construită în SUA în ultimii 40 de ani.

Novelis a întâmpinat aproape 200 de participanți la festivitatea de inaugurare din 7 octombrie, printre care guvernatorul Kay Ivey, congresmanul Jerry Carl și mai mulți lideri locali și reprezentanți ai comunității.

"Prin această investiție, dorim să demonstrăm puterea parteneriatelor noastre tot mai numeroase cu clienții, angajamentul pe care îl avem de a ne dezvolta în mod durabil afacerea și abordarea inovatoare și orientată spre viitor pe care o adoptăm în ceea ce privește producția modernă", a declarat Steve Fisher, președinte și director executiv al Novelis, în timpul festivității de inaugurare.

"Suntem deosebit de mândri să sărbătorim inaugurarea acestei instalații de ultimă generație cu ocazia Zilei Naționale a Fabricii, care evidențiază oportunitățile de carieră interesante disponibile în industria noastră."

Deschiderea, peste trei ani

Novelis spune că și-a angajat echipa de conducere de bază pentru a conduce efortul multianual de construire a instalației și recrutează pentru rolurile deschise în inginerie, întreținere, finanțe, resurse umane și tehnologie informatică.

Candidații interesați pot vizita www.novelis.com/careers pentru a căuta posturile disponibile sau pentru a-și trimite CV-urile pentru a fi luate în considerare, pe măsură ce vor fi disponibile roluri suplimentare.

În următoarele trei luni, compania spune că va construi două noi drumuri pe amplasament și va extinde infrastructura de utilități necesară pentru a începe construcția clădirii. Punerea în funcțiune a instalației este programată pentru mijlocul anului 2025.

Novelis spune că a selectat o companie de inginerie de top ca antreprenor de amenajare a amplasamentului, inginerie și construcție, o firmă din Alabama pentru a servi ca antreprenor de terasamente și mai mulți furnizori de echipamente de producție care au relații de lungă durată cu Novelis în întreaga lume.

Criterii de mediu bifate în serie

Conform unui anunț anterior al Novelis, instalația va avea mai multe caracteristici de mediu și va avea ca obiectiv să fie neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon pentru emisiile Scope 1 și 2.

Aceasta va fi alimentată în principal cu energie regenerabilă, va utiliza apă reciclată și va fi o instalație cu zero deșeuri. În plus, uzina se va baza pe transportul feroviar, care poate reduce emisiile de carbon legate de logistică cu până la 70 % în comparație cu transportul rutier.  

"Ziua de astăzi marchează o etapă importantă pentru echipa Novelis, în timp ce accelerăm construcția și ne mărim echipa", a declarat Tom Boney, vicepreședinte executiv și președinte al Novelis North America, în cadrul ceremoniei de inaugurare. "Căutăm să devenim o parte integrantă a acestei comunități, contribuind la economia locală și avansând calitatea vieții rezidenților la fiecare pas.

"Suntem recunoscători pentru sprijinul pe care l-am primit din partea statului, a comitatului Baldwin, a orașului Bay Minette și a altor parteneri în timp ce ne construim casa aici, în Alabama", a adăugat el.

Oportunități de reciclare

În timpul ceremoniei de inaugurare, Boney a anunțat, de asemenea, planurile companiei de a investi 150.000 de dolari în organizațiile non-profit din sudul statului Alabama în următoarele șase luni.

Novelis spune că a încurajat, de asemenea, participanții la eveniment să recicleze dozele și paharele de băuturi în parteneriat cu Mobile Coca-Cola Bottling Co. Pentru a încuraja reciclarea în întreaga comunitate, Novelis a lansat un parteneriat cu Baldwin County pentru a oferi coșuri de reciclare și educație în toate clădirile deținute de comitat. Compania spune că intenționează să investească în oportunități suplimentare pentru a încuraja și stimula locuitorii din Alabam să recicleze mai des.

Inaugurarea de la Bay Minette urmează după ce, în luna mai, compania a inaugurat în Guthrie, Kentucky, o investiție de 365 de milioane de dolari într-un centru de reciclare avansat care va putea să toarne 240.000 de tone de lingouri de tablă pentru clienții săi din industria auto pe an.

Novelis este o filială a Hindalco Industries Ltd., lider în industria aluminiului și a cuprului și compania emblematică în domeniul metalelor a grupului Aditya Birla, un conglomerat multinațional cu sediul în Mumbai, India. 

Sursa foto: Novelis