Stiri

Norvegia îşi ridică obiectivul climatic pentru 2030

2
min
7/11/2022

Obiectivul climatic norvegian prevedea o reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră cuprinsă între 50% şi 55% în raport cu nivelul lor din anul 1990.

Norvegia, cel mai mare producător de hidrocarburi din Europa Occidentală, a decis să îşi crească ambiţiile climatice ridicând "la cel puţin 55%" obiectivul său de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră până în anul 2030, a anunţat joi Guvernul de la Oslo, informează AFP.

Adoptată cu doar câteva zile înaintea conferinţei pentru climă COP27, care va începe duminică în Egipt, decizia este în conformitate cu angajamentele luate de coaliţia de centru-stânga ajunsă la putere în Norvegia anul trecut şi, totodată, aliniază această ţara scandinavă cu obiectivul Uniunii Europene, din care nu face însă parte.

Până joi, obiectivul climatic norvegian prevedea o reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră cuprinsă între 50% şi 55% în raport cu nivelul lor din anul 1990.

"Decizia transmite un semnal puternic altor ţări, iar noi sperăm că şi alte state îşi vor ridica obiectivele climatice", a declarat prim-ministrul norvegian, Jonas Gahr Store, într-un comunicat.

Sursa foto: PxHere