Stiri

Noi reguli pentru maşini. Cât vor plăti şoferii pentru a parca în Bucureşti din 2023

7
min
29/12/2022

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat noi reguli privind plata parcărilor publice din Capitală.

Toate parcările prezente şi viitoare ce aparţin atât domeniului public, cât şi celui privat vor percepe un tarif unic de cinci lei pe oră de la 1 martie 2023. Tariful se aplică de luni până duminică, în intervalul orar 8-20.

Pentru persoane fizice sau juridice şi instituţii publice, vor exista abonamente de 30 de lei pe zi sau 500 de lei pe lună.

Tariful pentru riverani va fi de 50 de lei pe lună şi 500 de lei pe an, fără rezervarea locului de parcare.

„Tariful este aliniat cu valoarea abonamentelor pentru parcaje de reşedinţă stabilite de primăriile de sector. Se elimină, astfel, o eventuală situaţie de discriminare pentru cetăţenii care locuiesc în diferite zone ale Capitalei”, a scris Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, pe pagina sa de Facebook.

Totodată, va exista un tarif unic de 20 de lei pe oră de luni până duminică pentru autocare şi un tarif de 500 de lei pe lună pentru parcarea autovehiculelor electrice cu scopul încărcării lor.

„În elaborarea proiectului, Municipalitatea a ţinut cont de mesajele transmise de cetăţeni în cadrul procesului de consultare publică. Astfel, după expirarea timpului rezervat pentru parcare, vor fi alocate 15 minute gratuite pentru efectuarea unei plăți noi sau pentru eliberarea locului de parcare”, a adăugat edilul.

Şoferii vor putea plăti pentru parcare prin tichete preplătite, tichete eliberate de operatorul parcării, SMS sau plată online prin aplicaţii.

Sursa foto: Wikimedia Commons