Stiri

Ministrul transporturilor din Italia este împotriva deciziei UE de a interzice motoarele poluante din 2035

5
min
29/12/2022

Subiectul interzicerii motoarelor cu ardere internă ce folosesc combustibili fosili rămâne, în continuare, un subiect sensibil la nivel european.

Matteo Salvini, ministrul transporturilor și infrastructurii din Italia consideră că „nu are sens” ca vânzarea de mașini diesel și pe benzină să fie înterzisă începând cu anul 2035, conform deciziei luate la nivelul Uniunii Europene.

Politicianul de extremă dreaptă s-a arătat împotriva unei alte decizii a Uniunii Europene, anume aceea de a introduce normele de poluare Euro 7 pentru mașini mici începând cu 2025, relatează Forbes și Bloomberg.

Salvini nu înțelege sensul măsurilor impuse de la Bruxelles

Subiectul interzicerii motoarelor cu ardere internă ce folosesc combustibili fosili rămâne, în continuare, un subiect sensibil la nivel european.

După ce producătorii auto au criticat dur proiectul de norme de poluare Euro 7, Comisia Europeană răspunzând prin coborârea target-urilor noului set de reglementări, este vremea ca politicienii să se ridice la rampă.

Ministrul italian al transporturilor și infrastructurii, Matteo Salvini, a declarat recent că nu înțelege de ce s-a decis, la nivelul Uniunii, că ar fi corect ca motoarele pe benzină și diesel să fie scoase de la vânzare peste doar 13 ani.

În plus, Salvini critică și normele Euro 7, așa cum au intrat ele în vigoare, și spune că a vorbit cu comisarul european pe transporturi în acest sens.

Salvini s-a deplasat la Bruxelles în urmă cu o săptămână pentru a discuta, alături de ceilalți membrii din consiliul pe transporturi EU27, despre traseul creionat de Uniune spre un viitor eco, pași esențiali în această direcție fiind, în primul rând, trecerea la Euro 7 și, ulterior, scoaterea completă de la comercializare a modelelor noi propulsate de motoare poluante.

Salvini a discutat și cu comisarul european pe transporturi, Adina Vălean, pe acest subiect, ministrul italian arătând că acest proces ar trebui stopat pentru a se analiza mai îndeaproape situația.

Sursa foto: PxHere