Stiri

Mii de teste Covid-19, găsite la marginea Pădurii Crâng din Buzău

3
min
11/4/2023

Mii de teste Covid-19 expirate au fost aruncate la marginea Pădurii Crâng din Buzău.

Viceprimarul municipiului Buzău a descris fapta ca fiind „extrem de gravă”, cu atât mai mult cu cât este vorba despre „deşeuri medicale periculoase”.

„Nu ne mai facem bine! În această seară echipajele Poliției Locale au descoperit pe Șoseaua Nordului câteva mii de teste Covid-19 expirate aruncate pe marginea drumului”, a scris viceprimarul Sorin Ionuţ Apostu sâmbătă, pe pagina sa de Facebook.

„Este o faptă extrem de gravă pentru că vorbim de deșeuri medicale periculoase ce trebuie neutralizate în condiții stricte! Cu costuri financiare ridicate pentru orice cabinet/farmacie! Lucrurile nu vor rămâne așa, nu putem tolera astfel de fapte! Luni dimineață voi depune o plângere la Poliția Municipală pentru anchetarea acestui caz deoarece sănătatea buzoienilor este cea mai importantă, și trebuie sancționați poluatorii! Deșeurile medicale reprezintă un pericol major!”, a adăugat el.

Ulterior, acesta a spus pentru Agerpres că testele antigen au fost aruncate în zona limitrofă a Pădurii Crâng, iar datele de identificare ale proprietarului au fost şterse de pe cutii.  

Potrivit News.ro şi Agerpres, până luni, 10 aprilie, Primăria Municipiului Buzău nu a sesizat nici Garda de Mediu, nici Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău, însă IPJ Buzău a demarat o anchetă în acest sens.

Foto: Ionut Sorin Apostu/Facebook