Stiri

Imagini extrem de rare. Cum se luptă doi masculi de viperă cu corn pentru femele. VIDEO, FOTO

3
min
4/5/2023

Imagini senzaţionale cu doi masculi de viperă cu corn luptându-se pentru femele au fost surprinse în România, în Parcul Naţional Defileul Jiului.

Filmuleţul şi fotografiile au fost publicate de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, care a avertizat că a început sezonul împerecherii viperelor.

„Sunt specii veninoase şi trebuie evitat contactul cu ele, acestea atacând dacă se simt amenințate”, a avertizat Romsilva.

Cum se pot feri turiştii de viperele din România

Printre sfaturile experţilor pentru turiştii care merg în drumeţii în zone în care se află vipere se numără evitarea suprafeţelor cu pietriş, a suprafeţelor stâncoase sau însorite, dar şi cercetarea cu atenţie a locurilor în care se aşază şi evitarea introducerii mâinilor între crăpăturile stâncilor.

Vipera cu corn este răspândită în sudul și sud-estul Europei, inclusiv în câteva zone din România, mai exact în zona de sud-vest şi în cea de sud-est.

Acest tip de viperă este cel mai mare dintre cele existente în Europa, ajungând la o lungime de 90 de centimetri.

„Se distinge printr-un bot ascuțit cu un corn nazal moale și prin dunga de pe spate, formată dintr-o succesiuni de romburi, cu un colorit diferit la masculi și la femele. Se hrănesc cu mamifere mici, șopârle, broaște sau păsări și preferă habitatele stâncoase din zonele montane”, a precizat Romsilva.

Foto: Tibi Feczko/Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva/Facebook