Stiri

TESLA dechide o fabrică de baterii pentru stocarea energiei, la Brăila

5
min
22/8/2022

Investiţia se va ridica la 450 de milioane de lei, fiind susţinută printr-un ajutor de stat de 200 de milioane de lei.

TESLA Energy Storage, companie înfiinţată în iunie, dar care face parte din grupul cehesc TESLA, producător de echipamente energetice, va demara anul viitor construcţiile la o fabrică de echipamente pentru stocarea energiei la Brăila, anunță agenția Mediafax.

Investiţia se va ridica la 450 de milioane de lei, fiind susţinută printr-un ajutor de stat de 200 de milioane de lei. Brăila este unul dintre cele mai vânate judeţe din România de noul val de investitori în energie verde, potrivit unei centralizări realizate de ZF, sistemele de stocare care vor fi produse de TESLA Energy Storage fiind destinate inclusiv parcurilor eoliene şi solare.

Citește și: FOTO Parcul Regele Mihai, afectat de secetă, abandonat de Primăria Capitalei

„Am ales acest loc (Brăila) cu multă grijă pentru că îndeplinea mai multe criterii: proximitatea faţă de portul Constanţa, zona liberă, profilul industrial al zonei şi dez­voltările semnificative pe zona de energie verde“, a de­clarat Dusan Lichardus, cofondator şi preşedintele con­siliului de administraţie al grupului TESLA din Cehia.

Citește și: Pentru cele peste 15.000 de PET-uri și doze de aluminiu colectate de participanții la Electric Castle, Lidl România donează 200.000 de lei pentru renovarea castelului Bánffy din Bonțida

Unitatea de producţie va realiza în principal sisteme de stocare a energiei pentru consumatorii industriali şi pentru proiectele mari de energie solară şi eoliană. Totodată, fabrica va produce şi module de baterii destinate segmentului rezidenţial, dar şi module pentru industria auto.

Sursa foto: Flickr