Stiri

Judecătorii din California au decis că albinele pot fi considerate pești pentru a putea fi protejate

4
min
8/6/2022

Anterior, problema pentru iubitorii tuturor nevertebratelor terestre californiene se reducea la modul în care au fost clasificate animalele protejate în legile statului.

Un trio de judecători din California a declarat marți că albinele pot fi clasificate în mod legal ca fiind un tip de pește, în cadrul unei hotărâri care aduce protecție suplimentară pentru conservarea speciilor pe cale de dispariție, notează The Independent și Reuters.

Decizia a fost luată după ce oficialii de stat privind flora și fauna sălbatice au fost dați în judecată de grupuri agricole pentru că au încercat să includă patru specii de bondari în lista din California Endangered Species Act (CESA).

Citește și: ANALIZĂ Cum reducem CO2 din atmosferă - păduri, turbării, mangrove și inventivitatea umană 

„Problema prezentată aici este dacă bondarul, o nevertebrată terestră, se încadrează în definiția peștelui”, au scris judecătorii în hotărârea lor. Și, au concluzionat ei, da.

Anterior, problema pentru iubitorii de albine – și pentru iubitorii tuturor nevertebratelor terestre californiene – se reducea la modul în care au fost clasificate animalele protejate în legile statului.

Citește și: Energia geotermală - poluare redusă şi costuri mai mici la încălzire. România are resursele, dar nu sunt exploatate

Deși patru specii diferite de albine au fost clasificate ca fiind pe cale de dispariție în 2018, nevertebratele terestre nu sunt protejate în mod explicit în cadrul Legii privind speciile pe cale de dispariție (CESA) a statului, care protejează „speciile sau subspeciile native ale unei păsări, mamifere, pești, amfibieni, reptile sau plante” pe cale de dispariție.

Sursa foto: PxHere