Life Style

Insecte care poartă numele celebrităților, artiști sau politicieni

2
min
14/3/2021

O nouă specie de greier a fost numită după premierul Noii Zeelande, Jacinda Ardern.

O specie nouă de greier descoperită în Noua Zeelandă a primit numele Hemiandrus Jacinda, pentru că, așa cum au declarat experții, această frumoasă insectă are trăsăturile premierului țării. Nu este singura specie de insecte care primește numele unei celebrități.  

O insectă zburătoare din Amazon a fost numită după Arnold Schwarzenegger. “Mică, dar rapidă”, a fost descrisă de specialiști cea mai măruntă muscă din lume. Megapropopodiphora are o lungime de aproximativ 4 mm și trăiește în California.

O molie a primit numele lui Donald Trump, iar numele frumoasei actrițe britanice Kate Winslet a fost dat unui gândac. Mai sunt câteva care au primit numele după George W Bush, Beyonce, Freddie Mercury, Prințul Charles, Adolf Hitler, Dolly Parton și Bob Marley.

Profesorul de ecologie evolutivă la Universitatea Masseydin Noua Zeelandă, Steven Trewick, a declarat că Hemiandrus jacinda este o specie frumoasă cu o culoare roșie și picioare lungi. Premierul Jacinda Ardern s-a declarat onorată de noua numire, mai ales că a aflat că mai există o specie de gândac, un lichen și o furnică din Arabia Saudită care au fost, de asemenea, numiți după ea.