Stiri

În statul Kentucky afectat de inundaţii, salvatorii merg din uşă în uşă pentru a număra morţii 

7
min
5/8/2022

Unele zone muntoase din estul statului american rămân inaccesibile după ce inundaţiile au transformat anumite drumuri în râuri.

Salvatorii americani sunt nevoiţi să meargă din uşă în uşă pentru a localiza victimele unora dintre cele mai grave inundaţii care au lovit vreodată Kentucky, în contextul în care ploaia a reînceput după câteva ore de acalmie, a declarat guvernatorul statului american, informează luni AFP.

Unele zone muntoase din estul Kentucky rămân inaccesibile după ce inundaţiile au transformat anumite drumuri în râuri, au măturat poduri şi case şi au ucis cel puţin 28 de persoane, potrivit unui nou raport al autorităţilor.

Pagubele provocate antenelor de telefonie mobilă au complicat eforturile de salvare, dar şi estimarea numărului de morţi şi dispăruţi.

Citește și: ANALIZĂ De ce istoria nu se repetă și când vine vorba de climă?

„Aceste inundaţii sunt unele dintre cele mai devastatoare şi mai mortale pe care le-am văzut vreodată", a declarat pentru NBC guvernatorul Andy Beshear. "Iar când încercăm să curăţăm, plouă! Mergem din uşă în uşă încercând să găsim cât mai mulţi oameni posibil", a spus el. "Vom găsi cadavre săptămâni de acum încolo, multe dintre ele vor fi duse la sute de metri distanţă", a adăugat oficialul.

Citește și: ANALIZĂ Soarele invizibil de pe acoperiș

Guvernatorul a vizitat duminică zonele inundate din trei judeţe. În regiunile afectate de ploi, peste 350 de persoane s-au refugiat în adăposturi temporare, a spus el.

Aceste inundaţii sunt cele mai recente manifestări ale evenimentelor meteorologice extreme care devin din ce în ce mai frecvente odată cu încălzirea globală provocată de activitatea umană.

În decembrie, câteva zeci de tornade violente au devastat cinci state din centrul Statelor Unite - în principal vestul Kentucky - şi au provocat moartea a cel puţin 79 de persoane.

Sursa foto: Flickr