Stiri

Arabia Saudită îşi numeşte primul trimis special pentru climat

3
min
2/6/2022

Numirea lui Adel al-Jubeir ca trimis special pentru climat a fost anunţată în cadrul unei serii de ordonanţe emise de regele Salman.

Arabia Saudită a anunţat numirea ministrului de stat pentru afaceri externe Adel al-Jubeir ca primul său trimis special pentru climat, întrucât regatul urmăreşte atât să-şi sporească producţia de petrol, cât şi să continue obiectivele ambiţioase de reducere a emisiilor, relatează France Presse.

Numirea lui Adel al-Jubeir ca trimis special pentru climat a fost anunţată în cadrul unei serii de ordonanţe emise de regele Salman. Nu au fost făcute publice imediat detalii cu privire la noul său rol de trimis pentru climat.

Citește și: În căutarea răspunsurilor - 5 întrebări despre energie

Jubeir, care a servit şi ca ambasador la Washington, va continua să-şi exercite funcţiile în Ministerul de Externe.

Arabia Saudită, cel mai mare exportator de petrol din lume, beneficiază în prezent de creşterea preţurilor aurului negru de la lansarea ofensivei militare ruse în Ucraina la 24 februarie.

Citește și: Jumătate dintre speciile de fluturi din Regatul Unit, ameninţate sau aproape ameninţate cu dispariţia

La începutul lunii mai, regatul a anunţat o creştere economică în primul trimestru de 9,6% faţă de aceeaşi perioadă din 2021, ceea ce, conform autorităţii de statistică, reprezintă "cea mai mare rată de creştere din ultimii zece ani".

Sursa foto: Wikimedia Commons