Smart City

Consiliul Judeţean Bihor a lansat licitaţia pentru proiectarea şi instalarea a 16 platforme de deşeuri

2
min
14/3/2023

În fiecare centru vor fi amplasate containere de mari dimensiuni pentru colectarea separată a deşeurilor.

Consiliul Judeţean Bihor a lansat licitaţia în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) pentru proiectarea şi execuţia a 16 platforme de deşeuri în judeţ, valoarea totală estimată a proiectului fiind de aproximativ 35,5 mil. lei (7,2 mil. euro), fără TVA. Termenul pentru depunerea ofertelor este 19 aprilie 2023. Finanţarea va fi asigurată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, licitaţia fiind împărţită pe patru loturi, potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Judeţean Bihor, conform ZF.

În fiecare centru vor fi amplasate containere de mari dimensiuni pentru colectarea separată a următoarelor tipuri de deşeuri: materiale textile, bunuri reutilizabile, metalice, obiecte de uz casnic, sticlă, electrice/electrocasnice/electronice, materiale plastice, hârtie/carton, lemn/mobilier, vegetale, resturi din construcţii şi deşeuri care au un conţinut periculos.

Modalitatea de organizare şi funcţionare a centrului, tipul şi cantităţile de deşeuri care pot fi preluate de la cetăţean, orarul de funcţionare, localităţile învecinate deservite şi condiţiile în care sunt deservite, urmează a fi stabilite printr-un regulament de funcţionare a centrului de colectare separată a deşeurilor, adoptat de către fiecare consiliu local, cu avizul prealabil al Consiliului Judeţean Bihor.

Foto: Freepik